ممکنه براتون پیش اومده باشه که، تمرکز کافی روی مبحثی نداشته باشید و هرچقدر که اون مبحث رو میخونید مسلط نمی شید و اصطلاحا اون درس رو مختونه! مثلا دور اول یه درسی مثل نفرولوژی، معمولا فقط 5 روز حدودا طول میکشه، وقتی شما با روزی 10 – 12 ساعت توی دو روز، فقط 2 فصل رو میخونید، نشون میده که یا تمرکز ندارید یا حتی اگر تمرکز دارید، این درس براتون پیش نمیره. توی این پست قصد داریم راهکارهایی رو در مورد این مشکل ارائه بدیم.
این ویس نمونه ای از توضیحاتی هست که توسط دکتر نوری در کانال مشاوره خصوصی، ارائه میشه و با توجه به مشکلات شایع داوطلبان تهیه میشن.
برای شنیدن توضیحات روی ویس زیر کلیک کنید:
کتاب اگه رو مختون بود کتاب رو به تدریج در کنار برنامه اصلی بخونید:
اگر فکر می کنید با درسی مشکل دارید و خیلی کند پیش میره، اون لحظه کلا اون درس رو بذارید کنار و به جاش درسی که براتون راحت تر هست رو مطالعه کنید. اگر همه ی درس هایی که براتون راحت هست رو قبلا خوندید، از بین دروس باقی مونده، باز هم اون درسی رو انتخاب کنید که راحت تر پیش میره. خیلی از داوطلب ها شاید درس هایی مثل آمار، اخلاق و اپیدمیولوژی رو نخونن ولی خوندن اپیدمیولوژی خیلی راحته و بهتره هر وقت خسته شدید، برید سراغ این درس، چون اصلا ذهنتون رو درگیر نمی کنه. درس های سخت رو به تدریج مطالعه کنید. مباحث کوچکی از هر درس رو انتخاب کنید و به تدریج در کنار سایر درس ها مطالعه کنید. مثلا در درسی مثل نفرولوژی، مباحثی مثل آب و الکترولیت، بیماری های گلومرولی و سدیم و پتاسیم ممکنه برای کسی خسته کننده باشه و بعد از خوندن مبحث سدیم پتاسیم، دیگه تمرکز برای مطالعه ادامه مباحث نفرولوژی نداره و خسته شده. در این موقع ها بهتره یه درس دیگه رو شروع کنید و مثلا فردا که ریه رو خوندید، آخر شب به اندازه یک ساعت بیماری های گلومرولی رو مطالعه کنید. یک ساعت هم فردا و یک ساعت هم شب بعد …و به این ترتیب طی یکی دو هفته، هم درسی که رو مختون بوده رو خوندید و هم اینکه از برنامه اصلی عقب نیفتادید.
مطلبی اگه رو مختون رفت، مطلب رو بذارید کنار و ادامه کتاب رو بخونید:
بعضی وقت ها هم هست که فقط یک مطلب خاصی از یک درس رو مختونه، مثلا با نفرولوژی مشکلی ندارید ولی از مبحث اسیدو باز خوشتون نمیاد، در این مواقع بقیه مطالب کتاب رو بخونید، وقتی خیالتون از بابت کل کتاب راحت شد، بعد از اون، در صورت تمایل مبحث اسید و باز رو هم بخونید، در غیر این صورت، در طی روز های آینده فقط تست های مربوط به این مبحث رو بزنید ( از کیوبی یا فلش کارت یا هر منبع تستی دیگه ای که دارید). به این صورت که هرشب فقط 10-15 تا تست از این مبحث بزنید و اصلا خودتون رو خسته نکنید. بعد از گذشت 10 شب می بینید که این مبحث رو کاملا مطالعه کردید.
تصویر ذهنی خوبی از درس ایجاد کنید و با حس خوب به سراغ اون درس برید:
گیر دادن به یک مبحث یا درس خاص باعث می شه که از نظر ذهنی خسته بشید و به صورت کاذب احساس کنید که مقاومت به درس خوندن پیدا کردید!! مثلا تو استاژری همیشه با درس نفرو مشکل داشتید و الان که میخواید برای دستیاری مطالعه کنید، فکر می کنید که قراره این درس باز هم کند پیش بره و رو مخ باشه. ذهنتون رو اصلاح کنید و بگید که من با این درس مشکلی ندارم الان میرم می خونمش و به خوبی هم متوجه خواهم شد.
اگر متوجه مطلبی نمی شید وویس یا فیلمش رو گوش کنید که اول براتون جا بیفته:
واقعا شاید یه مطلبی سخته و ما این مطلب رو در هر زمانی و با هر برنامه ای بخونیم، باز هم متوجه ش نمی شیم، مثل مبحث بیماری های متابولیک اطفال. خب این طبیعیه! مبحثی مثل بیماری های متابولیک اطفال، مبحثی هست که حتما باید قبل از مطالعه یکی دو بار ویسش رو گوش کرده باشید. ویس های دکتر شیرین محمدی که با مجموعه دکتر خوش سیرت کار می کنن، در مورد این مبحث میتونه خیلی کمک کننده باشه. سال 96 سه سوال از این مبحث در آزمون دستیاری طرح شده. این خیلی عالیه که فقط با گوش دادن به ویس مبحث بیماری های متابولیلیک اطفال، به 3 سوال از 25 سوال اطفال در آزمون دستیاری بشه جواب داد یا مثلا در مورد درسی مثل آمار، اگر بیس ریاضی خوبی نداشته باشید، باید قبل از مطالعه، اول یکی براتون مطالبش رو توضیح بده و مطلب رو جا بندازه در ذهنتون. این که فقط تست بزنید و خودتون کم کم بخونید فایده ای نداره.
برای عضویت در کانال مدمشاور روی لینک کلیک کنید: http://www.t.me/medmoshaver.com
اگر سوالی دارید می توانید با ادمین عمومی کانال تلگرامی مدمشاور در ارتباط باشید: http://www.t.me/medmoshaver_admin